انواع برداشت در نقشه برداری

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

 

در نقشه‌برداری، برداشت به معنای جمع‌آوری اطلاعات و داده‌ها از سطح زمین است که برای ترسیم نقشه‌ها و مدل‌سازی استفاده می‌شود. برخی از  برداشت در نقشه‌برداری شامل موارد زیر است:

1_ برداشت توپوگرافی: شامل ثبت ارتفاعات و شیب‌های زمین به همراه ویژگی‌های طبیعی و مصنوعی مانند کوه‌ها، دریاچه‌ها، جاده‌ها و ساختمان‌ها.

 

2_ برداشت جغرافیایی: جمع‌آوری اطلاعات درباره موقعیت جغرافیایی و مشخصات زمین‌شناسی، بسترها و خصوصیات مختلف منطقه.

 

3_  کاداستر: شامل تعیین و ثبت حد و مرزهای مالکیت زمین، به‌خصوص در زمینه‌های حقوقی و مدیریتی.

 

4_ برداشت GIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی): شامل جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مکانی به منظور مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی.

 

5_ برداشت زمین‌شناسی: توجه به ساختار زمین‌شناسی، نوع خاک، و معادن موجود در یک منطقه.

 

6_ برداشت با دستگاه GPS: استفاده از سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS) برای تعیین مختصات دقیق نقاط خاص.

 

7_ برداشت هواشناسی: جمع‌آوری داده‌های مربوط به وضعیت جوی و اقلیم یک منطقه خاص.

 

8_ برداشت هوایی یا عکس برداری هوایی:با استفاده از پهپاد ها و یا عکس هوایی گرفته شده توسط هواپیما ها به تفسیر و بررسی عوارض سطح زمین میپردازیم.

 

9_ برداشت utm:نقشه یو تی ام برای امور اداری و ثبتی و همچنین قضایی کاربرد دارد. و به عنوان یک مدرک در خواست می گردد. تهیه نقشه UTM حتما بایستی به یک فرد متخصص و مجرب همانند کارشناس رسمی دادگستری سپرده شود. تا نقشه تهیه شده یک بار با دقت بالا تهیه شود. تا مجبور به تهیه دوباره ی این نقشه نشوید.

 

هر یک از این نوع برداشت‌ها ابزارها و تکنیک‌های خاص خود را دارد و به طور کلی بسته به هدف نقشه‌برداری و نیازهای پروژه، انتخاب می‌شوند.در صورتی که شما به هریک از عناوین ذکر شده احتیاج پیدا کردید، میتوانید با کارشناسان ما در شرکت رادین مپ در تماس باشید،تا به شما راهنمایی های لازم ارائه بشود.

شماره تماس :02166398316 09129277534

نقشه برداری یو تی ام چیست؟

نقشه یو تی ام نقشه ای با مختصات جهانی است. و این نقشه امروزه از جانب ادارات و سازمان های مختلف ملکی درخواست می شود. با تهیه نقشه یو تی ام ابعاد، مساحت و موقعیت ملک حاصل می شود. به جهت تهیه این نقشه لازم است از روش های تخصصی استفاده شود. و انواع برداشت در نقشه برداری نیز متفاوت است و تنها یک متخصص از عهده تهیه این نقشه بر می آید. در صورتی که فردی قصد تبدیل سند قدیمی ملک خود را به سند تک برگ داشته باشد در نتیجه لازم است اطلاعات فنی ملک معلوم شود و بنابراین انجام نقشه برداری برای تهیه نقشه یو تی ام ضروری میباشد و این نقشه لازم است با دقت بالا و فرمت استاندارد تهیه شود.

برای تهیه نقشه یو تی ام مراجعه به فرد دارای صلاحیتی همچون کارشناس رسمی دادگستری ضروری میباشد. برای تهیه نقشه یو تی ام ابتدا لازم است برداشت زمینی انجام شود از انواع برداشت زمینی در نقشه برداری میتوان به برداشت با استفاده از دوربین توتال استیشن و جی پی اس دو یا سه فرکانسه اشاره کرد.

کارشناس برای برداشت در نقشه برداری جهت تهیه نقشه یو تی ام از یکی از انواع برداشت استفاده خواهد کرد وی بعد  از انجام برداشت زمینی سپس ترسیم نقشه یو تی ام را انجام خواهد داد در نتیجه نقشه تهیه شده چاپ و مهر و امضا میشود تا قابل ارائه به ادارات و سازمان های مختلف باشد.

 

نقشه برداری یو تی ام چیست؟

نقشه برداری یو تی ام چیست؟

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

امتیاز خود را ثبت کنید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

اولین نفری باشید که امتیاز ثبت می کند 🙂

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما