نقشه برداری اغلب متشکل از دو بخش است. این دو بخش در واقع شامل برداشت و دیگری ارائه کردن نتیجه های کار می باشد. که توسط مهندسان انجام می گیرد. در بخش اندازه گیری، از ابزار های متفاوت و خاصی استفاده می شود. زیرا این ابزار مورد نظر، باعث می شود تا اطلاعات بخش دوم به دست آید. در بخش دوم، این اطلاعات به صورت ارقام یا آنالوگ ارائه می شود. تعرفه نقشه برداری اداره ثبت اسناد هر ساله متغیر می باشد. و هزینه های نقشه برداری طبق این تعرفه تعیین می شود.
برای انجام امور ثبتی و سندی لازم است مدارکی را تهیه نمود. و به اداره ثبت اسناد ارائه داد. از جمله این مدارک نقشه یو تی ام می باشد. و با تهیه این نقشه مساحت، ابعاد و موقعیت دقیق ملک آشکار می شود.برای تهیه نقشه یو تی ام با کیفیت مورد نظر اداره ثبت اسناد لازم است. به فردی متخصص مراجعه نمود کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی می تواند از عهده تهیه این نقشه با دقت بالا بر بیاید.
تهیه نقشه یو تی ام
برای اینکه بتوان سند تک برگ اخذ کرد باید به اداره ثبت اسناد مراجعه گردد. و در خواست اخذ سند تک برگ کرد. سپس با طی شدن مراحل اداری باید مدارکی تهیه گردد. و از آنجایی که در اسناد قدیمی اطلاعات مکانی درج نشده است. پس باید نقشه یو تی ام ملک تهیه گردد. تا با تهیه این نقشه ابعاد و مساحت و موقعیت مکانی ملک حاصل شود. تهیه این نقشه را حتما به کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی واگذار کنید. تا اطمینان داشته باشید. که این نقشه با کیفیت مطلوب تهیه می شود.
متخصص تهیه نقشه یو تی ام ابتدا از ملک بازدید خواهد کرد. و در صورتی که حدود اربعه ملک بر روی زمین معلوم باشد. در نتیجه برداشت زمینی آغاز می شود. اما ممکن است این حدود بر روی زمین نا معلوم باشد. در نتیجه انجام عملیات جانمایی پلاک ثبتی ضروری می باشد.
برای تهیه نقشه یو تی ام از جی پی اس دو یا سه فرکانسه استفاده می شود. و بعد از برداشت سپس ترسیم نقشه یو تی ام انجام می شود. و نقشه یو تی ام تهیه می شود.و در نتیجه مهر و امضا می شود.و در نهایت قابل ارائه به اداره ثبت اسناد خواهد بود. در نتیجه اطلاعات ملک در سیستم کاداستر ثبت می شود.
هزینه تهیه نقشه یو تی ام
هزینه نقشه یو تی ام با توجه به مساحت ملک محاسبه می شود .املاکی که دارای مساحت کم هستند و ملک های کوچکی به شمار می آیند. و معمولا دارای چهار گوشه شبیه مربع و مستطیل هستند تعرفه مشخصی دارند. و تغییر نمی کند مگر غیر از نقشه یو تی ام نیاز به تهیه نقشه دیگری مانند جانمایی ملک. اصلاح سند، نقشه کاداستر املاک ، تداخل حدود ، تعارض و… باشد. که خود این خدمات دارای تعرفه ای جدا می باشند. متقاضی نقشه یو تی ام موظف است اطلاعات مربوط به ملک و اداره مربوط که نقشه یو تی ام را درخواست کرده است. را در اختیار کارشناس رسمی نقشه برداری دادگستری قرار بدهد. تا با شناخت کافی تجهیزات و نحوه نقشه برداری را برای خود مشخص کند. زیرا ممکن است به دلیل عدم شناخت کافی از هدف تهیه نقشه یو تی ام زمان بیشتری برای نقشه برداری صرف شود. و این خود باعث هزینه بیشتری می شود.
نقشه برداری
نقشه برداری برای تهیه نقشه یو تی ام با استفاده از دوربین توتال استیشن و جی پی اس های چند فرکانسه انجام می شود. و هر کدام با توجه به شرایط منطقه و نوع پروژه مورد استفاده قرار می گیرند. روش نقشه برداری با دوربین توتال استیشن با روش نقشه برداری با جی پی اس چند فرکانسه متفاوت است .
در نقشه برداری با دوربین توتال استیشن بیشتر اوقات برداشت عوارض در یک سیستم مختصات محلی انجام می شود. یعنی دوربین نسبت به یک سیستم مختصات محلی توجیه می شود. اما می توان دوربین را نسبت به سیستم مختصات های دیگر مانند سیستم مختصات جغرافیایی ، سیستم مختصات یو تی ام و… توجیه کرد. و عملیات برداشت را انجام داد. اما برداشت عوارض با جی پی اس های چند فرکانسه متفاوت است زیرا جی پی اس به ماهواره متصل می شود. و از سیستم تصویر یو تی ام که یک سیستم تصویر جهانی است بهره مند است. و برای مناطقی که امکان استفاده از دوربین توتال استیشن نیست. یا نیاز به دقت بیشتری برای تهیه نقشه می باشد. از جی پی اس های چند فرکانسه استفاده می شود.
سیستم مختصاتی که در تهیه نقشه های ثبتی مورد استفاده قرارمی گیرد. سیستم مختصات یو تی ام است. که در نهایت به نقشه تهیه شده نقشه یو تی ام گفته می شود. نقشه یو تی ام برای تعیین موقعیت مکانی و به دست آمدن مساحت دقیق و حدود اربعه ملک. و ثبت این مشخصات در سیستم کاداستری کشور توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است.
کاربرد نقشه یو تی ام
-
نقشه یو تی ام برای اخذ سند تک برگ
اسناد دفترچه ای و یا اسنادی که قدیمی هستند. و موقعیت مکانی و مشخصات ثبتی دقیقی ندارند. برای معاملات و یا جواز ساخت و… باید تبدیل به سند مالکیت تک برگ شوند. برای صدور سند تک برگ ارائه نقشه یو تی ام ملک به اداره ثبت الزامی است.
-
نقشه یو تی ام برای جواز ساخت
برای اخذ مجوز ساخت ارائه نقشه ی یو تی ام به شهرداری الزامی است. و به آن نقشه 1.2000 یا جانمایی پلاک ثبتی می گویند . با تهیه این نقشه موقعیت مکانی ملک تعیین می شود. و هیچ کدام از املاک مجاور نمی توانند حدود ملک را تصرف کنند. جانمایی پلاک ثبتی
-
نقشه یو تی ام برای جانمایی اسناد قدیمی
اسناد قدیمی وجود دارد که موقعیت آن ها مجهول است. و لذا این امکان وجود دارد که در تصرف شخص دیگری یا ارگان های دولتی باشد . برای تعیین موقعیت ملک و در صورت تصرف آن برای تثبیت مالکیت باید جانمایی ملک انجام شود. که توسط کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری جانمایی انجام می شود. و یک نقشه یو تی ام از ملک به همراه نقشه جانمایی تهیه می شود. و با این عمل موقعیت دقیق ملک تعیین می شود. که می توان برای صدور سند تک برگ اقدام کرد.و اگر ملک تصرف شده باشد. می توان این نقشه ها را برای اثبات حق مالکیت به دادگاه ارائه داد. و طبق آن رای نهایی صادر شود.
-
نقشه یو تی ام برای اسناد معارض
برای املاکی که دو سند مالکیت صادر شده است. و یا قسمتی از یک ملک در سند ملک مجاور و سند خود قید شده است. را اسناد معارض می گویند. برای رفع این خطا مالک موظف است. نقشه یو تی ام از ملک خود و یک نقشه کاداستر از املاک مجاور تهیه کند. و به اداره ثبت ارائه دهد تا مشکل تعارض بعد از بررسی های لازم طبق قانون ثبت برطرف شود.
شرکت فنی مهندسی رادین مپ، متشکل از گروه کارشناسان رسمی دادگستری، نقشه برداری و امور ثبتی فعال در تمام زمینه های امور ثبتی اعم از تهیه نقشه های (UTM) یو تی ام ادارات ثبت و شهرداریها و جانمایی پلاک های ثبتی سند های قدیمی دفترچهای و شاهنشاهی و تعیین موقعیت دقیق املاک و همچنین تفسیر عکس های هوایی برای سازمان های دولتی و قضایی و انجام کلیه استعلامات ملکی و امور فنی ملک با استفاده از بروزترین تجهیزات و مجرب ترین کارشناسان آماده ارائه خدمات به متقاضیان می باشد.
برای اخذ مشاوره رایگان و ثبت سفارش با شماره های زیر تماس بگیرید
09129277534 — 02166398316
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.